In de eerste plaats geven onze clienten aan dat ze dankbaar zijn voor het luisterend oor dat wij ze bieden (het is niet niets waar je aan begint en daar liggen soms pijnlijke herinneringen onder )maar vooral de praktische en uiterst serieuze begeleiding met de vele tips. Ook de invulling van het blijvend resultaat van het na-traject worden veel genoemd. Het gevoel dat je praat met iemand die je problemen (her)kent ook jou coach heeft de strijd tegen gewicht gevoerd en gewonnen en je heel goed kan bijstaan in jou strijd .

Het grote voordeel is eigenlijk dat alles uiteindelijk gericht is op gewichtsbeheersing Je doel om de nodige kilo`s kwijt te raken zul je vast wel halen maar waar het om gaat is ,uiteindelijk ook dat gewicht te behouden .Daar is professionele begeleiding van groot belang. Een ander voordeel van het programma is de duidelijkheid. Je vervangt je normale voeding door onze maaltijd producten.

Je eetmomenten beperken zich in de meeste gevallen tot drie keer per dag. Je hoeft geen calorieen te tellen en krijgt alle vitaminen en mineralen binnen die nodig zijn. Ook helder is de hoeveel heid water die je moet drinken .minimaal 2.5 liter per dag Op die manier voer je de afvalstoffen af die het gevolg zijn van het afbreken van de vetvoorraad Drink je te weinig ,dan zal dat een negatieve invloed hebben op je gewichts afname. Bovendien zie (en ziet een ander) al snel je resultaat wat een enorme stimulans is om door re zetten. Deze voordelen brengen succes binnen je bereik.

Omdat er geen twee mensen hetzelfde zijn, is het niet exact te voorspellen hoeveel gewicht je kan verliezen. Geslacht, leeftijd, stofwisselingspatroon, ontplooide activiteiten, genen en hormonenpeil zijn allemaal van invloed op iemands mate van gewichtsverlies. Strikte naleving van Straight Away als enige voedingsbron moet resulteren in een gemiddeld gewichtsverlies van tussen de 6 en 10 kilo per maand.

Een groot gedeelte van het directe gewichtsverlies bij het volgen van Straight Away in de eerste week is te danken aan het verlies van vocht. Dat komt omdat het lichaam energie in twee vormen opslaat – in glycogeen en in vet. Met elk willekeurig caloriearm dieet, gebruikt het lichaam eerst de opgeslagen koolhydraten op voordat het overschakelt naar de vetverbranding fase. Opgeslagen koolhydraten werken als een spons: zij slaan maar liefst vier maal hun eigen gewicht op in de vorm van water. Zodoende verliest het lichaam met het opgebruiken van de koolhydraten, tegelijkertijd ook het water. Aangezien water een concrete substantie is en meer weegt dan vet, is het heel normaal tussen 3 en 5 kilo kwijt te raken in de eerste week van het dieet. Het lichaam raakt in de tweede week en de daarop volgende weken echter niet hetzelfde gewicht meer kwijt. Als de koolhydratenvoorraad eenmaal is uitgeput wordt het gewichtsverlies langzaam minder, omdat het lichaam de vetvoorraad gaat opgebruiken – met een gemiddeld gewichtsverlies van 1,5 tot 2,5 kilo per week.

Er zijn verschillende redenen waarom dat zo belangrijk is:

  • Een zeer laag calorieën dieet als Straight Away zorgt voor een natuurlijk waterverlies.
  • Voedsel bestaat voor een groot gedeelte uit water, net als ons lichaam. Volgt men Straight Away als enige voedingsbron, dan is het noodzakelijk vocht te compenseren dat men anders via het nuttigen van voedsel binnen zou krijgen. Het is belangrijk om het vochtgehalte van het lichaam op peil te houden om de onprettige symptomen van uitdroging (hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, beverigheid en constipatie) te voorkomen.
  • Straigth Away biedt een complete voeding, maar in een zeer geconcentreerde vorm. Het is daarom ideaal voor een dieetmaaltijd een glas water te drinken, om de concentratie aan mineralen te verdunnen en om enig mogelijk gevoel van misselijkheid te helpen voorkomen.
  • Bij de vetverbranding komen allerlei afvalstoffen vrij, die het lichaam moet afvoeren. Extra vloeistof stelt het lichaam in staat deze voortdurende stroom afvalstoffen kwijt te raken. Daarom is het belangrijk om gedurende de hele dag slokjes water te drinken, in totaal minimaal 2,5 liter.

Liever niet. Onderzoek heeft bewezen dat citroenzuur het lichaam kan belemmeren in het opmaken van de voorraad koolhydraten en dat het kan leiden tot vasthouden van vocht. Omdat citroenzuur aanwezig is in alle ‘light’ dranken, lage calorieën vruchtenlimonades, stukjes citroen en citroenthee, zal elk van deze mogelijkheden de effectiviteit van het dieet negatief kunnen beïnvloeden. Het is mogelijk om koffie ‘ wit te maken ‘ door kleine hoeveelheden vanillesmaak aan het dieet toe te voegen, als onderdeel van de dagelijkse hoeveelheden. Als alternatief kunnen kruidenthee (munt, brandnetel etc.) variatiemogelijkheden bieden, maar vermijd fruit- en vruchtenthee, omdat die kleine hoeveelheden koolhydraten bevatten, die kunnen leiden tot het vasthouden van vocht bij sommige dieetvolgers. Straight Away heeft speciaal 2 smaken mix en drink ontwikkeld, voor mensen die het moeilijk vinden om water te drinken. Mix en drink kan onbeperkt in het water worden gedaan, voor een heerlijke sinaasappel of citroen smaak. Ook heeft Straight Away een bouillon, die u 2 maal per dag tussendoor mag nemen.

Als u zwanger wilt worden, wordt normaal gesproken geadviseerd om foliumzuur te slikken voor de ontwikkeling van de foetus. Dit ter preventie van een open ruggetje van de foetus, foliumzuur helpt dus NIET om (sneller) zwanger te worden. Tijdens Straight Away is het gebruik van extra foliumzuurtabletten echter niet nodig, omdat 3 maaltijden per dag voldoende foliumzuur bevat. Te veel foliumzuur zou zelfs schadelijk voor u kunnen zijn; een tekort aan vitamine B12 zou hierdoor moeilijker kunnen worden opgespoord. Het advies is dan ook om tijdens Straight Away als enige voedingsbron te stoppen met het slikken van extra foliumzuurtabletten. Als u zwanger raakt tijdens Straight Away, stel uw coach hiervan dan zo snel mogelijk op de hoogte. U kunt dan beginnen met het afbouwprogramma, omdat u Straight Away als totaalvoeding niet mag gebruiken tijdens uw zwangerschap.

Volgens de wetgeving mag u een totaalvoeding dieet (zoals Straight Away) maximaal 3 weken achter elkaar gebruiken. Daarna moet er normaal voedsel aan worden toegevoegd. Als u zich echter goed voelt en door wilt gaan met het dieet, dan adviseren wij u na 6 weken een tussenweek te houden. Tijdens een tussenweek gebruikt u nog steeds 3 Straight Away maaltijden per dag, maar nuttigt u daarnaast ‘s avonds een lichte maaltijd. Deze maaltijd mag bestaan uit groene groenten (broccoli, sperziebonen etc.) en gegrilde kipfilet (zonder vel), gegrilde witte vis, sla of een gekookt ei. Doordat deze groenten weinig koolhydraten bevatten blijft u, als zich strikt aan deze richtlijnen houdt, hoogstwaarschijnlijk in ketose. Hierdoor valt u waarschijnlijk nog wat af die week en is het makkelijker het dieet weer op te pakken na de tussenweek. Voor meer informatie over de tussenweek kunt u terecht bij uw coach.

Jazeker! Diabetes en overgewicht gaan hand in hand. De meeste mensen met diabetes type 2 zijn te zwaar. Het omgekeerde gaat ook op; veel mensen met overgewicht krijgen diabetes type 2. Heeft u overgewicht en diabetes, dan is het risico op hart- en vaatziekten dus extra aanwezig! Afvallen is dan ook de beste remedie. Straight Away kan helpen bij de eerste stap naar een gezond gewicht. Want de maaltijdproducten bevatten weinig calorieën en leveren alle noodzakelijke voedingsstoffen, zoals eiwitten en vitamines. Na het afvallen moet u natuurlijk een balans zien te vinden met het eten. Het is evenwel bewezen dat zij die afvallen en op gewicht blijven, vaak van de medicijnen afkomen! Bespreek met uw Straight Away coach hoe u één en ander het beste kunt aanpakken.

Ja! Drie Straight Away maaltijden zijn samen een volledige dagvoeding. Drie Straight Away maaltijden voorzien in alle benodigde voedingsstoffen voor een dag om uw lichaam voldoende fit te houden. Als u uw lichaam een derde van deze vitale voedingsstoffen onthoudt, bestaat het gevaar van ziekte.

Het vasthouden van vocht is de belangrijkste oorzaak voor weinig gewichtsverlies en is te wijten aan twee factoren:

  • Hormonale invloeden – de meeste vrouwen houden een bepaalde hoeveelheid vocht in de premenstruale fase met een schijnbare vermindering in gewichtsverlies.
  • Hoewel het gewichtsverlies niet af te lezen is op de weegschaal omdat water meer weegt dan vet, zal het verlies blijken via het meetlint en alle voordelen van ketose zullen worden behouden.
  • Inname van extra calorieën – vooral van koolhydraten en elke andere afwijking van de aanbevelingen van Straight Away 600, zal leiden tot matig gewichtsverlies en de voordelen van ketose zullen verloren gaan. Een sterk hongergevoel zal terugkeren en u zult zich zeer vermoeid voelen.

Hoe gewicht is kwijtgeraakt en in welke mate, heeft niets te maken met succesvolle gewichtsbeheersing. Het is het gewichtsbeheersing plan dat succes op lange termijn biedt. Als u eenmaal uw streefgewicht heeft bereikt, zult u ervoor moeten oppassen dat u al het goede werk dat u heeft verricht niet teniet doet of dat u na een periode van gewichtsverlies in een patroon van gewichtstoename belandt. Het Straight Away afbouw programma biedt een geleidelijke herintroductie naar de wereld van de ‘echte’ voeding, terwijl het gewichtsbeheersing programma tips en adviezen geeft voor een succes op lange termijn Gewichtstoename treedt alleen op als u weer voedsel gaat nuttigen dat uw gewichtsproblemen op de eerste plaats veroorzaakte. Een kleiner, slanker lichaam zal minder calorieën nodig hebben om zo te blijven. Als vuistregel zult u ongeveer 25 calorien per dag minder moeten eten voor elke kilo die u bent kwijtgeraakt.